[...] typu fast food, - słodycze, - pieczywo, - gotowe produkty (lasagne, pizze itp). A jak najwięcej produktów nie przetworzonych lub minimalnie przetworzonych: - mięsa/ryby/jaja, - twarogi/jogurty, - warzywa, - owoce, - orzechy/nasiona/pestki, - pseudozboża (ryż/kasza itp). Bardzo ważne w tym aspekcie będzie też spożywanie kiszonek takich jak: [...]
[...] szybkim "dowozie" aminokwasów. Przy tej okazji należy też zaznaczyć że najszybciej trawione są białka serwatkowe, a pośrodku tej skali znajduje się odżywka na bazie białka jaja kurzego. Ja osobiście jestem fanką właśnie Egg White Protein, którą spożywam niemalże każdego dnia wraz z poranną owsianką. O przyswajalności i wchłanialności białek [...]
[...] ciężko doradzić czego Ci brakuje. Najłtwiejszym krokiem będzie spożywanie jak najmniej przetworzonych pokarmów gęstych w kalorie. Mam tutaj na myśli: - gdy spożywasz białka jaja, zamień je na całe jajka, - gdy spożywasz chude mięsa jak pierś z kurczaka, zamień je na tłustsze, jak mięso z udek, - gdy spożywasz chude twarogi zamień je na [...]
Problemy z mobilnością stawu skokowego to popularny problem i "jaja" na łydkach nie są tu problemem %-) - polecam regularne rolowanie i ćwiczenia rozciągające. Jest tego mnóstwo w internetach, szukaj pod hasłami "mobilność stawu skokowego" lub "ankle mobility" Dopóki nie osiągniesz satysfakcjonującej mobilności podczas przysiadu podkładaj małe [...]
[...] redukcji wagi wystarczy już ok 2g białka na kilogram beztłuszczowej masy ciała. W dostarczeniu odpowiedniej ilości białka pomogą Ci produkty żywieniowe takiej jak: mięso, jaja, ryby, sery, nabiał oraz odżywka białkowa. W wyborze najlepszej odżywki białkowej pomoże Ci nasz ranking, który znajdziesz pod tym linkiem: [...]
[...] sportowej, opartej na kurczaku i suchym ryżu, wzbogacając dietę o bardziej kaloryczne pokarmy takie jak tluste mięsa, nabiał i ryby zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, tłuszcze roślinne i zwierzęce. Oleje stosuj do sałatek. Do dań przygotowywanych na ciepło świetnie sprawdzą się olej rzepakowy i oliwa z oliwek. Ważne [...]
Witaj. Decyzja o obniżeniu wagi wiąże się z wieloma korzyściami w kontekście zdrowia oraz sprawności fizycznej. Jest to bardzo dobre posunięcie jednak niewielu osobom się udaje. Nie chodzi tu tylko o obniżenie wagi, ale przede wszystkim najciężej utrzymać wypracowane efekty. Wypisze Ci w punktach na co szczególnie należy zwrócić uwagę i jaka [...]
[...] napoje, słodycze, fast foody, słone przekąski itd. Zdrowa dieta powinna zawierać źródło białka w każdym posiłku, a źródłami białka są: chude mięso, ryby, chude sery, jaja, rośliny strączkowe, odżywki białkowe. Oprócz źródeł białka w Twojej diecie muszą znaleźć się tłuszcze oraz węglowodany. Jak wybierać składniki diety, przeczytasz w [...]
[...] jedzenia przy jednoczesnej dbałości o dobór składników: a) Co jeść - węglowodany: kasze, ryże, makaron, ziemniaki, warzywa i owoce itd. - białka: chude ryby, chude mięsa, jaja, nabiał, nasiona roślin strączkowych, odżywki białkowe - tłuszcze: oliwa z oliwek, orzechy, awokado b) Czego nie jeść: - fast foody - słodkie i słone przekąski - [...]
[...] wysoko przetworzoną żywność, a zwłaszcza fast foody. Postaraj się by w Twoim codziennym menu obfitowały produkty białkowe takie jak: chude mięsa, ryby, chude sery, nabiał, jaja, nasiona strączkowa oraz odżywki białkowe. Jedz dużo warzyw i 1-2 owoce dziennie. Postaraj się jeść regularnie np. 4 posiłki. Zachowaj stałe odstępy między nimi i nie [...]
[...] może to być ok 150g białka dziennie. Zaznaczam jednak, że chodzi tu o ogół spożywanego białka ze wszystkich źródeł, czyli tradycyjne źródła pokarmowe (chude mięso, ryby, jaja, nabiał, nasiona roślin strączkowych) oraz te przyjmowane w formie odżywek. Białko ma duże znaczenie nie tylko dla wzrostu mięśnie, ale także dla utrzymania jakości [...]
[...] może stanowić podstawę pełnowartościowej, zdrowej diety w Twoim przypadku. Jeśli chodzi o źródła białka, to oprócz nabiału zawsze możesz bazować na chudych mięsach, rybach jajach, nasionach strączkowych i odżywkach białkowych. Dermatolog z pewnością odradziła odżywki białkowe, gdyż większość z nich produkowane jest z mleka, ALE NIE WSZYSTKIE! [...]
[...] źródła białka, więc moje pytanie, czy Twoja nietolerancja dotyczy ogólnie białka mleka? Czy może samej kazeiny lub białka serwatkowego? Czy nie tolerujesz też białka jaja i wielu białek roślinnych? Te wymienione na samym końcu są ostatnio bardzo modne i wiąże się to z powrotem trendu na weganizm i wegetarianizm. Jest ich naprawdę dużo. [...]
[...] wszystkiego co najważniejsze z pożywienia. Staraj się wybierać nisko przetworzoną żywność. Bazuj na produktach takich jak: Dobrej jakości białka: ryby, chude mięsa, jaja, nabiał, sery, nasiona roślin strączkowych, Dobrej jakości węglowodany: kasze, ryże, makarony, ziemniaki, pełnoziarniste pieczywo, Dobrej jakości tłuszcze: oliwa z [...]
[...] wspierają działanie układu hormonalnego i wiele innych. Krótko mówiąc, białko w diecie jest niezbędne. Jakie są źródła białka? Jest to przede wszystkim mięso, ryby, jaja, nabiał. Sporo białka jest także w strączkach i trochę w różnego rodzaju kaszach i orzechach. Są one jednak także bogactwem węglowodanów oraz (w przypadku orzechów) [...]
[...] Jeśli chodzi o białko, to należy je traktować identycznie jak każdy inny produkt spożywczy, który zawiera białko w swoim składzie jak np. chude mięso, chude sery, białka jaja, ryby, owoce morza. Dla organizmu jest to taki sam makroskładnik. Oprócz tego odżywki białkowe wpływają pozytywnie na odporność organizmu, a w dzisiejszych czasach gdy [...]
[...] Faktycznie 80g na dobę to nie jest dużo patrząc na Twoje parametry i to, że jesteś osobą aktywną fizycznie. Umieszczając w swojej diecie produkty takie jak mięso, ryby, jaja, nabiał (sery, jogurty, twarogi itd.), odżywkę białkową, nie powinnaś mieć problemu z dobiciem białka przynajmniej do wartości 120g dziennie. Warto wiedzieć, że białko [...]
[...] Jest budulcem a to oznacza, że bierze udział w procesach anabolicznych prowadzących do rozbudowy tkanki mięśniowej. Białko dostarczamy wraz z dietą (mięso, ryby, jaja, strączki, nabiał) oraz za pomocą suplementów tj. odżywka białkowa. Trenerowi z pewnością chodziło o to, że nie wystarczy usiąść na krześle i popijać odżywkę białkową a [...]
[...] słodkie i słone przekąski, cukier, wszelkiego rodzaju niezdrowe tłuszcze (trans), przetworzoną żywność, słodzone napoje. Bazuj na produktach takich jak chude mięso, ryby, jaja, sery, nabiał. Zwiększ udział białka w diecie, które jest budulcem mięśniowym, wspiera budowę tkanki mięśniowej jak i przyspiesza jej regenerację. Więcej na temat [...]
[...] Rodzai odżywek białkowych na rynku jest pełno, od serwatkowych po białka jaja, a nawet białka roślinne. Różnią się one tempem wchłaniania i przyswajalnością. Jeśli nie wiesz jaką odżywkę białkową wybrać i która jest najlepsza... Zerknij na ranking [...]